19. децембар 2014.

Рокенрол на прослави устоличења епископа

Није реткост да се православна и рокенрол култура сусрећу, као блиске у својим ставовима. Сам часопис Death To The World био је претежно намењен рокенрол бунтовницима. Ипак, септембарска прослава устоличења владике Јована (Ћулибрка) за епископа Славонског јесте преседан у целом православљу.

У суботу 13. септембра 2014. лета Господњег у Пакрацу, између осталих гостију,  наступио је и бенд Бјесови. Мудрост Његовог Преосвештенства, који је у младости и сам био рок критичар, показала је да уметност може да постоји уколико јој дате прави смисао и намену.

О бенду који у многим песмама прожима православном тематиком, треба рећи да је управо повратак вери отаца својевремено певачу бенда брату Зорану Маринковићу помогао да се отргне са пута порока. То се најбоље може приметити на албуму "Све што видим и све што знам" из 1997. године. Тиме је његова музика наставила да постоји у сасвим једном новом светлу.

Бјесовима желимо здравља и успеха, а Његовом Преосвештенству епископу Јовану многаја љета и истрајност у очувању Праве вере у Славонији!

Нема коментара:

Постави коментар