Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за јул, 2014

Страдање Цркве од безбожног комунизма

У ноћи између 16. и 17. јула 1918. догодио се један од можда највећих злочина у светској историји. Не по масовности, али по значају за човечанство, поготово православне народе. У подруму Ипатијевског дома у Јекатеринбургу, бољшевички безбожници извршили су (по неким изворима: ритуално) убиство царске породице Романов. Убијени су цар Николај II Романов, његова супруга Александра, царевић Алексеј и царевне Олга, Татјана, Марија и Анастасија. Убијени   су и служитељи који су остали верни цару: лекар Боткин, собарица Демидова, лакеј Труп и послужник Харитонов.

Нихилизам - дух времена

Шта је нихилизам, против кога се толико боримо? Ако је то само један у низу философских праваца који има свог оснивача, следбенике и који ће после неког времена пасти у сенку неког другог правца, зашто му придајемо толико пажње? Или је можда нешто више од тога? Можда Ниче заправо није оснивач философског правца, већ пророк пропасти овог света...

Дрога

У бездушном свету, који проповеда материјализам и  конформизам, млади су ти који - у својој потрази за другачијим светом - иду до краја. Други начин бекства од таквога света, поред секса, јесте дрога.